Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine v lasti FILL HERE s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in zakonom o varstvu osebnih podatkov na podlagi priporočili GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine FILL HERE, pravice in obveznosti kupca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem oz. upravljavcem spletne trgovine in kupcem. Za zadovoljstvo strank skrbimo z ažurnim vnosom informacij, s pojasnili in pomočjo pri izbiri, nakupu in z informacijami po nakupu. S spletno trgovino FILL HERE upravlja FILL HERE s.p., ki tudi določa splošne in ostale pogoje poslovanja in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Kupca oz. uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je še pred oddajo naročila z obveznostjo plačila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja, katere mora potrditi in se strinjati z njimi. Splošni pogoji so sestavni in neločljivi del kupoprodajne pogodbe.

Podatki ponudnika:

Polno ime: FILL HERE, strokovno svetovanje, FILL HERE s.p.
Naslov: FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE
Transakcijski račun: FILL HERE, odprt FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE
Matična številka: FILL HERE
ID za DDV: FILL HERE
Zavezanec za DDV: FILL HERE
Paypal naslov: FILL HERE
E-pošta: FILL HERE
Telefon: FILL HERE

Načini plačila

V spletni trgovini omogočamo naslednje načine plačila: plačilo preko PayPal-a plačilo s plačilnimi karticami (preko posrednika Stripe) plačilo z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (po ponudbi/predračunu – rok plačila je 7 dni od dneva naročila. Če plačilo ni izvršeno v roku, je naročilo preklicano, izdelki pa vrnjeni v prodajo). V kolikor želite izbrati tovrstno plačilo, nam pišite na info@FILL HERE, da vam pripravimo predračun.
Dostava in cenik dostave Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini FILL HERE, dostavljamo po vsej državi z Pošto Slovenije. V spletni trgovini vam omogočamo izbiro med dvema načinoma dostave: osebni prevzem v FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE – po dogovoru dostava z dostavno službo, Cena za dostavo po Sloveniji je 5 eur in za tujino 15 eur. V času posebnih okoliščin, kot je korona virus se lahko čas dostave zaradi povečanega obsega dela zamakne za kakšen dan več kot običajno.
Cene in veljavnost ponudbe Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen med cenami v spletni trgovini in ponudbi v FILL HERE prostorih. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Pravica do odstopa od nakupa, vračila blaga Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev in sicer na kontaktni e-naslov info@FILL HERE. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora nato najkasneje v 14-ih dneh po pisnem sporočilu o odstopu od nakupa blago vrniti podjetju, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Potrošnik vrne blago na naslov: FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE, FILL HERE. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Priložena mora biti kopija naročila oziroma račun. Po prejemu blaga ponudnik potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo kupnine

Če kupec odstopi od pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Obveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Uporabo naše spletne strani in pogodb o nakupu izdelkov preko omenjene spletne strani ureja slovenska zakonodaja. V obsegu, v katerem po veljavnem zakonu spor ni predmet izključne sodne pristojnosti, je kateri koli spor, ki izhaja iz ali je v zvezi z uporabo spletne strani ali omenjenimi pogodbami, predmet neizključne pristojnosti sodišč v FILL HERE.

Če sklepate pogodbo kot potrošnik, nobeno določilo v tem členu ne vpliva na vaše zakonske pravice, kot so priznane po kateri koli veljavni zakonodaji.

Pritožbe in spori

Ponudnik se bo trudil vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval relevantno zakonodajo (zlasti Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudil doseči sporazumno rešitev morebitnega spora.

V primeru, da ima uporabnik spletne trgovine pripombo ali pritožbo (v nadaljevanju »pritožba«) na spletno trgovino, način komuniciranja ali poslovanja ponudnika, ipd., lahko ponudnika kontaktira na sledeče načine:

Pisno po pošti na naslov FILL HERE (pod naslov se pripiše PRITOŽBA)
Pisno v elektronski obliki, na elektronski naslov FILL HERE
S klicem na telefonsko številko FILL HERE
Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih (5) delovnih dneh po prejemu pritožbe uporabniku potrdil, da je prejel pritožbo, v istem sporočilu pa bo kupcu sporočil predviden rok obravnave pritožbe (glede na kompleksnost primera, v odvisnosti od potrebe po opravi poizvedb, pridobitve dokazov, dodatnih informacij, ipd.) in ga vseskozi obveščal o poteku postopka reševanja pritožbe.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v FILL HERE.

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

FILL HERE, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja je ponudnik na voljo preko e-maila FILL HERE ali po telefonu na FILL HERE, od ponedeljka do petka med 9:00 in 18:00 uro.

Uporaba piškotkov

S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral. Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. V kolikor se z uporabo piškotkov ne strinjate in ne potrdite izbire, se piškotki, ki niso nujno potrebni za uporabo spletne strani ne bodo naložili.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik ali mobilno napravo uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka, vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. So informacije o aktivnostih uporabnika na spletu, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje upravlja brskalnik, ki ga uporabljate. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni, elementi v lokalni shrambi pa nimajo časovne omejitve.

Čemu uporabljamo piškotke?

Piškotki se uporabljajo v različne namene. Med drugim omogočajo hitrejše delovanje strani, izboljšajo uporabniško izkušnjo in omogočajo ugotavljanje navad uporabnikov. Na spletni strani liliinroza.si jih uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo ter spletno analitiko. Nujno potrebni piškotki To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja. Analitični piškotki Ti nam omogočajo, da prepoznamo in štejemo uporabnike ter zberemo podatke o tem, kako se spletna stran uporablja (npr. katere strani uporabniki najpogosteje odprejo). To nam pomaga izboljšati način delovanja naše spletne strani, na primer tako, da olajšamo iskanje tistega, kar iščete.

Kako piškotke odstraniti:
Piškotke lahko nadzirate ali brišete v svojem spletnem brskalniku. Za podrobnejše informacije o njihovem upravljanju izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.
Chrome
Firefox
Internet Explorer 11
Internet Explorer 10
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)